petek, 15. marec 2024

Raziskovalec potuje

 A ste me kaj pogrešali?

Lepo, da ste opazili, da majnkam.Včasih se življenje malo obrne na glavo in napolni tako, da ne gre vse po načrtih. Vesela sem pa, da se vam lahko kot opomnik malo javim in spomnim na naš prekrasen izziv v Veseli hiški. 

Ta mesec nas spremlja črka R

 

 

 Kaj vse pa se začne na črko R? 

Pa poglejmo:

reka, rože, riž, rdeče, roza, rumena, rjava, rozine, regrat, raziskovalec, reševalec, receptor, raketa, rima, rezbarjenje, roka, ruševine, ropotuljica, radost, rojstvo, recept, rak, riba, robot,Kot sponzor nas ta mesec spremlja Darilnica Klavdija.

 Klavdija hvala za darilni bon, 
s katerim smo si stanovalke Vesele hiške 
izbrale nekaj iz tvoje darilnice.

 

 Darilnica Klavdija (https://www.darilnica-klavdija.si/) je več kot le spletna trgovina. Naše poslanstvo je, da ti pokažemo nove tehnike, različne uporabe materialov, ki jih že imaš doma in testiramo ter predstavimo novosti. Zelo smo ponosne, da lahko naše znanje predajamo naprej preko Ustvarjalne akademije (https://www.darilnica-klavdija.si/akademija) v obliki videov, ki si jih lahko ogledaš kadarkoli. Na našem blogu (https://www.darilnica-klavdija.si/blog/) predstavljamo blagovne znamke, materiale in tehnike, se javljamo preko FB strani (https://www.facebook.com/darilnicaklavdija.si/), IG profila (https://www.instagram.com/darilnica_klavdija/), najdeš pa nas tudi na YouTube kanalu (https://www.youtube.com/c/DarilnicaKlavdija1).

 

 

 

Moja inspiracija na črko R je raziskovalec, rjava, reljef

Nastal je 3D projekt, ki predstavlja domišlijsko plovilo z mojima dvema raziskovslcema. 

Navdušili so me namreč papirji iz kolekcije Between Worlds od Alchemy of Art.
S pomočjo Crealise štance sem izrezala kar nekaj kosov, ki sem jih prepolovila in s strani zalepila skupaj. Ko sem razprla vse je nastala taka lepa "rožica". Ta predstavlja balon plovila. 


Z majhnimi perlicami, ki sem jih zalepila zmes sem preprečila, da bi se nekontrolirano strani zapirale. Vse sem prekrila s plastjo barve.


Spodnji del plovila sem si izrezala iz tršega kartona in ga zlepila z lepilno pištolo, robove sem prelepila še z krep širokim lepilnim trakom, da so prehodi lepše, bolj gladki. 

Celotno ladjico sem potem okrasila z raznimi kovinskimi rožicami, starimi fedrami od klupic ( ja, tudi take stvari šparam 🤦) in drugim materjalom, ki mi je prišel pod roke. 

V notranjost ladjice sem dala malo maha, se pa vsebina lahko vzame ven in se vanjo da kakšna čokoladica ali kaj podobnega. 

Finiš je narejen z mojimi priljubljenimi Finnabair voski.  

Upam, da sem vas malo požgečkala in se lotite kakega projekta tudi sami. Na črko R se da veliko zanimiv stvari ustvariti, v galeriji v Veseli hiški nam pokaži svojo. 

Hvala za obisk. Se beremo kmalu. Materjal uporabljen iz Darilnice Klavdija:

Papir iz kolekcije Between Worlds od Alchemy of Art 

kolekcija za izrezovat Between Worlds  

majhne naprstne gobice za senčenje  

Velike blazinice z držalom za senčenje 

od studi light kolekcija grunge Poppy flowerSL-GR-STAMP443

(Te trenutno ni na zlogi je pa zelo lepa iz enake kolekcije tudi tale z deklico  )

Pred časom sem si pri Klavdiji kupila Finnabair stencil šablone, ki jih več nima. Ima pa veeeliko izbiro drugih prekrasnih šablonic ki si jih lahko pogledate tukaj

Rezalna šablona Crealise za balon mojega plovila

Kamenčki za ustvarjanje Art stones

Mini art stones

Moj najljubši med voski je Firebird

Lepilo, Art Basics Soft Matte Gel

 

 

 

 

1 komentar:

  1. Uuu Janja, tole je projekt in pol in res čudovito domišljijsko plovilo.

    OdgovoriIzbriši